Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Bocsánatkérés és futás


Amikor egy nyavalyás hétvégi délelőtt arról szól, hogy a sütés-főzés-mosás-takarítás-megannyimindenmás idegőrlő sokszögében próbál az ember egyedül egyensúlyozni, miközben a segítség esetleges, a kicsike meg egyre csak türelmetlenkedik, mindenbe belekap, de semmi nem köti le, ő engem viszont annál inkább szeretne… Na, akkor eljön a pillanat, amikor elszakad a cérna. Közvetlenül a konyhaszekrényen zubogó zöld smoothie, meg a falat és a padlót beborító mézes-erdei gyümölcsös tea után.

Igen, vannak olyan helyzetek, amikor alig várom, hogy eljöjjön a délutáni alvásának ideje. És az, hogy idáig jutunk, nem is annyira miatta van, hanem sokkal inkább én viselem nehezen azt a kisgyereket, aki egyébként pont úgy viselkedik, mint máskor.

Nem ő tehet róla, de én a pillanat hevében mégis így érzem, és így is állítom be. Pedig nem miatta van, hanem miattam. Ez ma is valahogy így történt.

A bocsánatkérés és a futás segített megint abban, hogy kitisztuljon a fejem, helyükre kerüljenek a gondolataim, elszálljon a dühöm és újra reálisan lássam a történteket. Azt, hogy nem sikerült úgy megoldanom egy helyzetet, ahogyan kellett volna, és még igazságtalan is voltam.

Ilyenkor nem tehetek mást, mint hogy tőle bocsánatot kérek, magamnak pedig megbocsátok. Enélkül nehezen menne tovább.

De minden megy tovább. És ha sikerül a megbocsátás, még az ég is kitisztul…

www.babamamaharmonia.hu
www.magamraismero.hu

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna