Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Megoldja egyedül


Újabb élménnyel lettem gazdagabb. Tegnap szemtanúja voltam kicsi lány érdekérvényesítésének és imádnivaló magabiztosságának. Kőkemény a csaj!

Előadni mentem az egyetemre, erre az időre nagyija gondjaira bíztam. Mielőtt magukra hagytam volna őket, visszahúzódva figyeltem együttlétüket. Eszem ágában sem volt közbeavatkozni, cserébe viszont remekül szórakoztam. Julcsi ment és tette a dolgait, ahogyan máskor is szokta. Ő remekül feltalálja magát, egészen addig, amíg nem akarunk mindenáron beavatkozni a játékába vagy abba a tevékenységbe, amit éppen csinál.

Szeretnivaló, drága nagyija nagyon jó fej, sokat alakult a négy unoka nyomására az évek során, de időnként még felismerhetők nála a régi automatizmusok… Ment utána, próbált segíteni, megmutatni, kijavítani, megcsinálni, megelőzni, kínálgatni, megetetni, meggyőzni. Julcsi pillanatokon belül jelezte, hogy köszöni, de megoldja egyedül. Húsz hónapja minden önállóságával, magabiztosságával és öntudatával.

Végül a déli alváshoz készülődvén kényelmesen elhelyezkedett a babakocsijában a teraszon, majd rövid úton nagyija értésére adta, hogy nyugodtan bemehet.

Az alvást is megoldja egyedül.

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna