Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Szuperapa


Egy négygyerekes családban első látásra nem tűnik könnyen kivitelezhetőnek az, hogy az anya felszívódjon egy egész hétvégére a pár- és családterápia rejtelmeiben való elmélyedés céljából. Ráadásul mindezt havi rendszerességgel.

És semmi előre el-, majd odakészített kaja, semmi tüchtig előkészület, semmi tuti ötlet, hogy mit és hogyan csináljanak. Na jó, legfeljebb erőtlen próbálkozások…

Azt is gondolhatnánk, hogy anya nélkül egyenes lesz az út a fejetlenség, az őskáosz, az özönvíz, az éhkopp felé…

Lehet, hogy első látásra nem tűnik egyszerűnek, de másodikra simán. Mert a gyerekekkel szabadon engedett apa újra meg újra megtáltosodik, és valahogy mindent másképp csinál, mint mi. És kiválóan működik minden a mi kontrollunk nélkül is. Vagy tán éppen azért.

Őskáosz helyett reggeli közös teregetés és hólapátolás a kicsivel, majd hóbaborulós szánkóút a sarki játszóházig, mindeközben pedig a lóbőrt húzó kamaszok instruálása előbb a Messengeren, aztán élőben az ebédhez valók beszerzése, a fabehordás, és a karácsonyfa leszedése témakörökben.

És láss csodát: nem halt éhen senki, karácsonyfa ki, tüzifa be, a kicsi gyerek kellőképpen kifárasztva, a nagyok meg éppen a szükséges mértékben békénhagyva.

Nem tudom, hogyan csinálja. De nem is akarom tudni. Legyen ez az ő titkuk. Az ő titkuk, az ő bulijuk. Talán jobb is, hogy nem látom, nem tudom .

A mi bulink pedig egy meghitt vacsora kettesben a kedvenc kisvendéglőben.

Szuperapa még azt is belekalkulálta.

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna