Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Száll a nóta


Azt szoktam mondani, hogy az ő fejében mindig szól a zene.
Ez persze sokszor ki is kívánkozik belőle, így aztán mi, a körülötte élő családtagok is élvezhetjük.

És ez nem véletlen. Mióta ő van, belőlem is sokat szólt a zene: énekeltem neki elalvás előtt, énekeltem, amikor futás közben felébredt és unatkozott vagy türelmetlen volt, énekeltem, amikor autóban utaztunk és már nehezen bírta cérnával, énekeltem, amikor egy nehéz helyzetből át akartam segíteni őt a megkönnyebbülés állapotába, énekeltem, amikor sehogy se volt jó neki és nyűglődött, nyafogott, énekeltem, amikor kettesben voltunk és jó volt belesimulni a másik ölelésébe, énekeltem, amikor nekem volt szükségem a saját feszültségem feloldására és énekeltem csak úgy, a napi tevés-vevés közben.

Még ma is sokat énekelek, de már ritkábban jutok szóhoz, mert ő talán még nálam is többet énekel. Én meg hallgatom, csodálom és gyönyörködöm benne.

Énekel, amikor elaludni készül, amikor futásunk közben felébred és el akarja ütni az időt, amikor autóban utazunk, amikor egy nehéz helyzet után megnyugszik, amikor kettesben vagyunk és jó együtt lenni a másikkal, és énekel csak úgy, a mindennapi tevés-vevés közben.

A nehezebb helyzetekben még engem vesz igénybe. Az elfogadó jelenlétemet, az ölelésemet, az együttérzésemet.
Meg a dallamokat, amiket énekelek neki.

És ez így van nagyon jól.

 

Ha úgy érzed, anyai szerepedben bizonytalan vagy, nehézségeid vannak a hétköznapok levezénylésével, úgy érzed, elfáradtál, támogatást keresel, segítséget kérsz, vagy csak meghallgatásra vágysz, lehetőséged van személyes találkozóra, konzultációra velem Budapesten, Székesfehérváron és Móron.

A 30-4795795-ös telefonszámon kérhetsz tőlem előre időpontot.

Ha csecsemődnél vagy kisgyermekednél alvási, táplálási, viselkedésbeli problémákat észlelsz (sírósság, nyugtalanság, erős dacosság, „hiszti”, testvérféltékenység, agresszivitás, szorongás, félelem az elválástól), nem hízik, hasfájós, és próbálkozásaid a probléma megoldására eddig nem jártak sikerrel, a konzultáció szintén segítségedre lehet. Ugyanezen a telefonszámon foglalhatsz időpontot Budapestre, Székesfehérvárra vagy Mórra.

További részletek: http://www.babamamaharmonia.hu

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna