Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Mit szóltok hozzá?


Említettem már, hogy az elmúlt héten szülői ankéton voltam az egyik helyi oviban. Én magam nagyon élveztem, sok-sok izgalmas dologról beszélgettünk, kérdések is voltak bőven.

Érintettük mindazokat a problémákat, amelyek a kicsiknél lelki eredetű testi tünetként, pszichoszomatikus panaszként, illetve viselkedésszabályozási zavarként jelentkezhetnek.

Így például szó volt a kifejezett dacosságról/hisztiről, az extrém testvérféltékenységről, a beszoktatás körüli problémákról, az agresszióról, az alvási-evési problémákról, az érzelmek, indulatok szabályozásáról, a kötődésről, a határok szabásáról és betartásáról, a megfelelő szülői kommunikációról, a jutalmazás/büntetés kérdésköréről, a multimédiás eszközök (TV, tablet, számítógép) használatáról, hogy csak a legfontosabbakat említsem.

Arra gondoltam, hogy az elkövetkezendő hetekben ezeket a témaköröket is érinteni fogom a Magamraismerőn, ahogy természetesen azokat a kérdéseket is, amiket a szülők és az óvónők, dadusok hoztak fel a beszélgetés során.

Mit szóltok hozzá?

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna