Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Napsugár-gyerek


Így augusztus utolsó harmadában sorra jönnek szembe azok a cikkek, bejegyzések, amelyek az elmúlóban lévő nyarat siratják és a hátralevő napokat számolják.
Valóban, a naptár szerint a nyár a végéhez közeledik, és biztosan vannak néhányan, akik visszavágynak egy-két-három hónappal korábbra. 

Bárcsak május vége lenne! Bárcsak most kezdődne a nyári szünet! Bárcsak most indulnánk nyaralni! Bárcsak…

Talán mert egy picit (megint) elszalasztották a nyarat, megint engedték elsuhanni a pillanatokat, az élményeket. Mert volt valami más, ami ezek elé tolakodott, ami elhomályosította őket. Valami, ami miatt nem sikerült jelen lenni a tartalmas pillanatokban, nem sikerült igazán együtt lenni a másikkal.
És ez a visszavágyódás lehangol, elszomorít, szinte testi fájdalmat okoz. 

Nem árulok el titkot, ha azt mondom, ez a nyár nekem is ilyen volt. Lehetek szomorú miatta (egyébként nagy nyárimádó és télutáló révén minden nyár végén az vagyok egy kicsit), de ez is csak rajtam múlt.

Mégis azt kell mondjam, marad itt a nyárból azért valami.Egy napsugár-gyerek. 

Ha megkérdezik, milyen gyerek ő, én egy kifejezéssel le tudom írni.

Napsugár. Napsugár-gyerek. 

Sugárzó, lelket tápláló,szívet megmelengető, jókedvre derítő, embereket összekapcsoló, testet felélénkítő, akár a jeget is megolvasztó, energiával feltöltő és energiákat leszívó, hihetetlen erőket megmozgató, érlelő, frissítő, vibráló, fénylő, csillogó, áradó, táncoló, pezsgő, csilingelő, locsogó, fecsegő, simogató.

Időnként perzselő és izzasztó. Nem is kicsit. 
És az benne a legjobb, hogy a naptári nyár végeztével is itt marad nekünk, energiáit szórva szerteszét. Mert neki teljesen mindegy, mit mutat a hőmérő vagy a naptár. 

Biztos vagyok abban, hogy mindenki közelében él egy napsugár-gyerek vagy -felnőtt.

Hát fordítsuk feléjük az arcunkat és melegedjünk meg a napsugaraikban! 

A nyár megy tovább! 

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna