Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Rajtam ne múljon!


Hallottatok már a kisgyerekek fejlődésének újraközeledési fázisáról?
Nem?
Az ismerős, amikor a másfél éves le nem száll rólad, levakarhatatlanul jön, mindegy, hogy zuhanyzol, WC-n vagy, vagy épp telefonálsz. Folyton téged akar, ha csak egy méterre eltávolodsz, már bömböl. Annyit szopizik, mint újkorában, nem csak nappal, de éjszaka is. Főleg éjszaka. Vagyis folyamatosan olyan, mintha csalánra pisilt volna.

Na, ez az újraközeledési fázis.

És ha tudom, hogy ennek az időszaknak milyen nagy jelentősége van, nem borulok ki azon, hogy látszólag kis parazitaként belőlem élősködik.

Én úgy állok hozzá, hogy még egyszer, a Nagy Önállósodás előtt meg akar győződni róla, hogy bízhat bennem, biztosan itt vagyok, segítek és számíthat rám.
Rajtam ne múljon!

 

Ha úgy érzed, anyai szerepedben bizonytalan vagy, nehézségeid vannak a hétköznapok levezénylésével, úgy érzed, elfáradtál, támogatást keresel, segítséget kérsz, vagy csak meghallgatásra vágysz, lehetőséged van személyes találkozóra, konzultációra velem Budapesten, Székesfehérváron és Móron.

A 30-4795795-ös telefonszámon kérhetsz tőlem előre időpontot.

Ha csecsemődnél vagy kisgyermekednél alvási, táplálási, viselkedésbeli problémákat észlelsz (sírósság, nyugtalanság, erős dacosság, „hiszti”, testvérféltékenység, agresszivitás, szorongás, félelem az elválástól), nem hízik, hasfájós, és próbálkozásaid a probléma megoldására eddig nem jártak sikerrel, a konzultáció szintén segítségedre lehet. Ugyanezen a telefonszámon foglalhatsz időpontot Budapestre, Székesfehérvárra vagy Mórra.

További részletek: http://www.babamamaharmonia.hu

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna