Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Bármire képes vagy…


Az megvan, amikor már reggel azt érzed, hogy totál le vagy merülve, és lövésed sincs, hogyan fogod túlélni a napot? Mindegy, hogy az éjszakázás, a sok munka, a még több tenni- és intéznivaló, a jövő tervezése miatt vagy épp azért, mert gyönyörű kamaszlányodban tartod a lelket, miközben élete első korzettjébe gyötri bele a testét.

És minél inkább merülsz, a kicsi annál inkább jön. Igazából nem csinál semmi különöset, épp úgy pakol, jön-megy, lépcsőzik, kiborítja a játékokkal teli kosarat, pancsolni próbál a bidében. És közben egyre csak jön, téged akar, rád van szüksége. Vagyis pont olyan, mint máskor. Csak te vagy másmilyen.

És minél inkább jön, te annál inkább merülsz, fogysz, fáradsz, ideges leszel. Arra gondolsz, hogy esélyed sincs arra, hogy valaki kisegítsen. Még legalább hat óra, mire valaki hazaér a családból vagy legalább rád nyitja az ajtót. Kimozdulni, emberek közé menni, összeszedni magad meg a gyereket pedig abszolút nincs kedved. Igazából ahhoz is alig, hogy felállj a szőnyegről.

A kicsi meg csak egyre jön és jön. Azt veszed észre, hogy egyre türelmetlenebb vagy. Előbb csak rámordulsz, aztán indulatosan nyomod a kezébe, amit kért, végül felállsz, otthagyod. Ennek nem lesz jó vége.
Nagy nehezen összekapod őt és magadat, hogy majd a szabad levegőn szélnek ereszted a feszültséget. Erre a kicsi az első adandó alkalommal fejre áll a flaszteron. Ordít, magadhoz öleled, magad se tudod miből, de megvigasztalod. Innen szép nyerni…

És amit ezután teszel, az maga a művészet. Senki más nem képes rá, csak mi, anyák.

Gyűrötten, elgyötörten, fáradtan fogod és a saját hajadnál fogva kicibálod magad a gödörből. Elindulsz vele futni. Ő elalszik, te pedig szépen lassan felszívod magad. A jó ég tudja, miből, de újraéleszted magad. És amikor hazaértek, újra nyugalom van és béke. Hatalmas vállveregetés, hogy ezt is megoldottad.

Bármire képes vagy.

 

 

Ha úgy érzed, anyai szerepedben bizonytalan vagy, nehézségeid vannak a hétköznapok levezénylésével, úgy érzed, elfáradtál, támogatást keresel, segítséget kérsz, vagy csak meghallgatásra vágysz, lehetőséged van személyes találkozóra, konzultációra velem Budapesten, Székesfehérváron és Móron.

A 30-4795795-ös telefonszámon kérhetsz tőlem előre időpontot.

Ha csecsemődnél vagy kisgyermekednél alvási, táplálási, viselkedésbeli problémákat észlelsz (sírósság, nyugtalanság, erős dacosság, „hiszti”, testvérféltékenység, agresszivitás, szorongás, félelem az elválástól), nem hízik, hasfájós, és próbálkozásaid a probléma megoldására eddig nem jártak sikerrel, a konzultáció szintén segítségedre lehet. Ugyanezen a telefonszámon foglalhatsz időpontot Budapestre, Székesfehérvárra vagy Mórra.

További részletek: http://www.babamamaharmonia.hu

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna