Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Családi szürreális


Filmbe illő, időnként szürreális jelenetekben nem volt hiány az elmúlt napokban (sem).

Például amikor a hősies anya két napja már egyedül nyomja az otthoni műszakokat, mert élete párja tréningre ment egy hétfői hajnalon. A kicsike persze ilyenkor sem ismer se lehetetlent, se teljesíthetetlent. Könyörtelenül megérkezik menetrend szerint az éjszaka közepén, majd szó szerint kifúró tevékenységbe kezd a szülői ágyban.

Mindezek után szerdán hajnali négykor ébresztő, hogy minden gyerek időben ott legyen, ahol lennie kell, a rápihent anya pedig százhúsz kilométernyire, pont ugyanazon a tréningen, ahol élete párja.

És aztán az érzés, amikor menet közben a GPS-ként funkcionáló okostelefon egy gyenge pillanatában a sebváltóra zuhan, az érintőképernyő diszkréten berepedezik, vele együtt meghal a GPS is, és marad a dominókártyás, száz éves, bejelentkezős telefon… Na, ez az érzés megfizethetetlen.

Az meg pláne, amikor életünk párja bő egy óra múlva hív vissza, éppen azelőtt, amikor már le kellene térni a sztrádáról, de nem tudjuk pontosan, hogy hol is…

És következik két nap, gyakorlatilag internet nélkül. Se Facebook, se írás, se posztolás, se levelezés, se lógás a neten, telefonok is alig… Utólag itt kérek elnézést, nem volt szándékos.

És túléltem. Sőt! Pontosan arra tudtam fókuszálni, amire kellett. Elzárva a külvilágtól, valóságosan és virtuálisan is, gyerekek nélkül, motiváló társasággal.

Visszatekintéssel, értékeléssel és átértékeléssel, ötleteléssel, szervezéssel és újratervezéssel, szigorúan papíralapon. Sok beszélgetéssel, sírással, neveléssel, öleléssel. Őszinteséggel, építő kritikával, odafigyeléssel, megértéssel, elfogadással.

Mindenkinek ajánlom. Legyen bármilyen „szürreális” élmény is, felér egy újjászületéssel. Nem beszélve a hazaérkezésről, amikor a legkisebb belénk fojtja a szót, mert ő akar mesélni.

„Anya, fejezd be”, és befogja a számat. Ez a legszürreálisabb…

Ja, és ha nem lenne eléggé filmbe illő… Kedden még a Rock Rádióban jártam.

Hogy kikkel és miről beszélgettünk és mindez mikor lesz adásban, hamarosan kiderül…

www.babamamaharmonia.hu
www.magamraismero.hu
www.babaharmonia.hu

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna