Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Helyreállt a világ rendje


Amikor nem megy a délutáni alvás, akkor elég hamar eljöhet az a pillanat, amikor a szieszta más módját választjuk. Szerencsés esetben a gyerekünk is egyetért, mondjuk az összebújással, a meseolvasással, a csendes beszélgetéssel, a kirakózással, a babázással. Azért valljuk be, negyven fokban az összebújást nem feltétlenül viseljük olyan jól. Nem csoda, ha a gyerek is inkább a pancsolást választja.

Szerencsére nem gyakori, hogy borítja a napirendjét, és bevallom, ilyenkor veszek egy nagy levegőt, és drukkolok magamnak, hogy bírjam pufferkapacitással az egyre fáradó, zizegő kisgyerek mellett. Aztán amikor este fél hétkor a nővére ágyán kidől, úgy, ahogy van, csak átpakolom a saját ágyába. Végül is a fürdés megvolt, a fogmosás elmaradását meg valószínűleg túl fogja élni.

Sem az ítéletidő, sem a késő estig dorbézoló kamaszok nem hatják meg. Nekem mégis szokatlan, hogy a tomboló vihar ellenére olyan nyugis az este. A vihar éppen elül, amikor 0:37-kor apró talpak egyre erősödő dobogását hallom a folyosón, majd megérkezik, és befúrja magát a bordáim közé.

Helyreállt a világ rendje.

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna