Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Misztikus létélmény


Kezdettől jól érzékelhető, ha valami lelkileg nagyon megmozgatja. Például ha valamitől még a haja is égnek áll. Kezdettől jól érzékelhető az is, hogy mindene a zene. Szívesen hallgatja és szívesen szólaltatja is meg. Énekel, ha vidám, ha izgatott, ha unatkozik, ha ‘üresjárat’ van. Úgy tűnik, neki mindig van oka énekelni.

Nem meglepő, hogy rendesen meg is mozgatja a zene, a belülről jövő és a kívülről hallott is. Megmozgatja testileg nagyon aktívan, leginkább a nagy előszobai tükör előtt. Lelkileg pedig még talán ennél is jobban, olykor számunkra is megdöbbentő módon.

Már elfogadtuk, hogy a „Boldog születésnapot” című dalocskának kizárólag a refrénje énekelhető, különben minden szülinapi zsúr siratókórusba torkollik. De az, hogy az ominózus szalagavatói bécsi keringő záró akkordjainak hatására törjön ki heves zokogásban, még a sokat edzett családtagokat is meglepte.

Hiába, nincs titokzatosabb, misztikusabb és olykor valóban megdöbbentő létélmény, mint az együttélés egy érzelmes háromévessel…

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna