Magamraismerő

Írja: Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Mérlegelés miatt kövér gyerek?


Talán nem is a méregetéstől hízhat el egy egyébként egészséges baba vagy kisgyerek. Hanem a mögötte meghúzódó szülői attitűdtől, amelynek fő mozgatórugója a szorongás és az aggodalom lehet.

Természetesen ez a viselkedés nem tudatos, ezért is olyan megfoghatatlan. Akkor lehet változtatni a dolgokon, ha sikerül eljutni a tudatosításig és a megértésig. Ez pedig nem megy egyik percről a másikra, és van, hogy nem megy egyedül.

Hiszen micsoda ereje van azoknak a szülői fantáziáknak, hogy a gyerekünk nem fejlődik jól, elmarad, megbetegszik, sőt akár éhen is halhat! Mondhat bárki bármit, ez a félelem uralhat mindent.

És amíg a félelem az úr, addig nem leszünk képesek reálisan látni. Ehhez szükség lehet egy külső szemlélőre, aki nem azt akarja belénk verni, hogy hogyan etessük meg a gyerekünket, vagy hogyan ne. És nem a mérleget dugja el.

Hanem abban segít nekünk, hogy mi magunktól tudjuk eltenni a mérleget. Segít abban is, hogy -némi képzavarral-meglássuk a saját vakfoltjainkat.

Azon túl pedig azt a gyerekünket, akit a vakfoltok takarása miatt eddig nem láttunk jól.

(Fotó: Pixabay)

 

Ha magadra, magatokra ismersz, ha hasonló nehézségekkel küzdötök, gyermekorvosként, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensként, pár- és családterapeuta-jelöltként a segítségetekre lehetek. Személyes konzultációra a 30--es telefonszámon tudsz időpontot egyeztetni velem Budapestre vagy Székesfehérvárra.

Ha úgy érzed, szülői szerepedben bizonytalan vagy, nehézségeid vannak a hétköznapok levezénylésével, úgy érzed, elfáradtál, támogatást keresel, segítséget kérsz, vagy csak meghallgatásra vágysz, lehetőséged van személyes találkozóra, konzultációra velem Budapesten és Székesfehérváron. Párkapcsolati problémák, a családi élet nehézségei, a harmónia felbomlása esetén is keressetek bátran!

Ha csecsemőtöknél, kicsi vagy nagyobb gyermeketeknél alvási, táplálási, viselkedésbeli problémákat észleltek (sírósság, nyugtalanság, erős dacosság, „hiszti”, testvérféltékenység, agresszivitás, szorongás, félelem az elválástól), nem hízik, hasfájós, és próbálkozásaitok a problémák megoldására eddig nem jártak sikerrel, a konzultáció és terápia szintén segítségetekre lehet. Erre is a 30--es telefonszámon foglalhattok időpontot Budapestre vagy Székesfehérvárra.

További részletek: http://www.babamamaharmonia.hu

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna